De Zenon Jacket van Jack Wolfskin is een stevige hybride puffy op basis van hun vorig jaar gelanceerde Fibercloud synthetische dons en natuurlijke dons.

Verleden jaar bekeken we al de toenmalige nieuwe Fibercloud vulling die Jack Wolfskin ontwikkeld had. Geen platte voering zoals we die typisch gewend zijn maar een dikke wirrewar van fluffy garen eigenlijk.

Dit jaar gebruikt Jack Wolfskin het opnieuw, maar deze keer in combinatie met natuurlijke dons. Een hybride puffy: op de stukken die het makkelijkst nat worden, mouwen, schouders en capuchon gebruiken ze het synthetische Fibercloud, en voor de rest gebruiken ze echte dons. De dons is van 700 fill kwaliteit, en houdt de torso warm, terwijl Fibercloud het equivalent van 500 fill zou moeten zijn. Minder warm dus, maar strategisch geplaatst, en belangrijker: het moet vooral kunnen opgaan met vocht. En als je erover nadenkt, waar valt regen en zeker sneeuw vooral? Op die plekken.

Deze puffy werd door onze vrouwelijke jury anoniem als mooi bevonden. De capuchon zit lekker (én nauw). De hele jas is eigenlijk best wel nauw, iets wat we met de vorige Fibercloud jas eigenlijk ook bemerkten: zeker de armen zijn vrij nauw bemeten, wat de bewegingsvrijheid vermindert. De bedoeling is dan eigenlijk ook dat je deze jas onder een hardshell (regenjas) zou kunnen dragen. Hoewel we toch denken dat deze jas vooral als buitenlaag gebruikt zal worden, want de jas is vrij warm en zou zeker te warm zijn onder een hardshell.

Omdat de buitenstof (100% nylon) nogal stevig aanvoelde, zeker in vergelijking met de andere jassen, waren we nogal sceptisch naar het opgegeven gewicht van 300g. We kwamen dan ook op 333g uit voor vrouwenmaat M. Wat het de zwaarste vrouwenjas van deze testen maakt. Nuja, we blijven het over grammen hebben, maar de jas voelt zwaarder en steviger aan dan de rest, wat de jas wellicht ook voor dagelijks gebruik / misbruik geschikt maakt. Mooie strakke jas die op veel bijval kon rekenen van de meiden hier.

http://www.jack-wolfskin.be/nl/kleding/dames/alle-jacks/donsjacks/1200911-zenon-jacket-women.aspx
170 EUR