In de serie “Wat nemen we mee als eten op trektocht of tijdens een dagwandeling?” hebben we haverrepen gemaakt. Havermout is een perfecte broodvervanger en veroorzaakt lagere suikerpieken dan wit of bruin brood. En havermout is bovendien één van de belangrijkste elementen voor een gezond leven.

Dit heb je nodig

150 g havermout

50 g pindakaas

1 banaan

1 ei

50 g hazelnoten

60 g pure chocolade

Scheutje olijfolie

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden.

Mix de havermout met de banaan, het ei, de olijfolie en de pindakaas in een keukenrobot (gewoon banaan pletten en goed roeren lukt ook).

Hak de noten grof en meng deze door het havermoutmengsel.

Neem een kleine ovenschaal (die van mij was 15 x 25 cm, andere formaten gaan ook) en leg er bakpapier in.

Verdeel het mengsel over de schaal en druk goed aan.

Bak het mengsel 30 minuten.

Laat ze afkoelen in de schaal.

Smelt de chocolade langzaam au bain-marie.

Smeer de chocolade over de koek en laat het uitharden.

Snij de koek in gelijke repen.