Hiking.be keek naar de eerste aflevering van Naked and Afraid, een vrij unieke survivalshow op Discovery, waar telkens twee onbekenden, een man en een vrouw, 21 dagen moeten overleven, zonder materiaal, maar ook zonder kleren.

Zonder materiaal betekent eigenlijk: iedere deelnemer mag één enkel eenvoudig item meenemen. Voor de rest moeten ze hun plan trekken en 21 dagen overleven met wat ze ter plekke vinden. Er is geen afvalrace, geen eilandsraad, en geen prijs voor de winnaar. Je doet het doodgewoon om te zien of je het kan, en hoe je reageert in dergelijke extreme omstandigheden.

Het naakt zijn zorgt natuurlijk voor de extra kijkcijfers, maar maakt de opdracht er ook extra moeilijk op, zoals we gaan zien in het interview dat Hiking.be had met Kellie, de eerste deelneemster die we op Discovery Vlaanderen te zien kregen in de aflevering “Terror in Tanzania”. Een all-round stoere madam die van aanpakken wist en meteen op onze sympathie kon rekenen!

Tijdens de aflevering “Terror in Tanzania” moesten Kellie en EJ in de Serengeti woestijn overleven. Kellie had een stalen kookpot mee en EJ een mes. Daarmee moesten ze het doen. Vuur maken ging deze keer niet Hollywoodgewijs in één, twee, drie maar duurde een week. Een week! EJ stapte in het begin van de aflevering op een doorn, waarna zijn voet ontstak, en Kellie het leeuwendeel van het werk op haar moest nemen. EJ moest heel even geëvacueerd worden, omdat zijn voet er te erg aan toe was, maar kwam diezelfde dag nog terug, en beiden haalden ze de 21 dagen… minus héél véél kilo’s lichaamsgewicht.

We waren toch wel heel benieuwd hoe het daar aan toe ging in Tanzania, en contacteerden Kellie voor een exclusief interview.

Hiking.be: 21 dagen weergeven in een aflevering van nog geen uurtje is niet makkelijk. Wellicht hebben we bepaalde zaken niet te zien gekregen. Welke gebeurtenissen had je graag in de uiteindelijke aflevering gezien?

Kellie: Er zijn echt veel scenes die het niet gehaald hebben. 500 uur beeldmateriaal werd teruggebracht naar 38 minuten. Ik had graag gehad dat ze al het voedsel dat ik naar het kamp bracht toonden. En de vele jachtpartijen. We hadden ook de nodige incidenten die niet getoond werden: giftige planten, ik raakte verbrand en kreeg een infectie.

Hiking.be: Je mocht maar één item meenemen, mocht je nu toch nog een extra tweede item meenemen, wat zou dat dan zijn?

Kellie: Zonder twijfel bergschoenen, maar we mochten niets van kledij meenemen.

Hiking.be: Wat aten jullie dan om te overleven, want behalve een paar vissen die je gevangen had, kregen we hierover weinig te zien.

Kellie: Ik heb in het totaal 21 katvissen gevangen. En vergaarde manden vol duivenerwten, Afrikaanse aardappelen, mieren en larven. We dronken vieze kikkerdrilsoep. Ik jaagde ook op mangoesten. Ik vond eetbaar fruit maar ook antiseptisch fruit, dat ontstekingsremmend werkte.

Hiking.be: Zin in een Belgische pint?

Naked and Afraid, iedere donderdag om 21:00 op Discovery.