Les échelles, of de laddertjeswandeling is de wandel referentie in de vallei van de Semois. Overal wordt gewaarschuwd voor het gevaar en de moeilijkheidsgraad van deze wandeling. Je vindt er zelf een bordje waarop staat dat de wandeling niet geschikt is voor mensen die “vlug onder de indruk zijn”.

Les échelles, wandeling 84, staat overal mooi aangeduid. Het is een lusvormige wandeling van 3 uur over 5 km. Wat ZEER belangrijk is, is in welke richting je de wandeling moet maken. Dit staat namelijk nergens aangeduid. Je moet de wandeling zo maken dat je eerst naar het water afdaalt, om daarna via de laddertjes op te klimmen.

Vertrek aan de kerk van Rochehaut. Volg rue de Moissons enkele meters, daarna Chemin des Falloises. Aan de splitsing P1 neem je links de Voie de Remifontaine. Deze veldweg volg je tot P2. Daar draai je 180° een brede bosweg in. Die bosweg volg je nog enkele meters tot waar het kleine steile pad naar de Semois begint.

Daarna wordt de weg sterk geaccidenteerd. Een eindje na de eerste ladder draait de weg sterk naar rechts. Hier is een uitzichtpunt op een – gevaarlijke – rots. Daarna kom je nog drie ladders tegen en zo stijg je terug naar het plateau van Rochehaut.

Op het plateau volg je Chemin des Falloises terug naar Rochehaut.

http://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4800539