Deze wandeling brengt ons tot op de prachtige Glacier d’Argentière.

Je vertrekt vanuit Argentière (1244m) met de télépherique naar Croix de Lognan (1973m). Dit traject te voet kunnen we alleen maar afraden, behalve wanneer je graag over een verschrikkelijk lelijke brede skisloop naar boven klautert 😉

Aangekomen in Croix de Lognan hou je links aan (oostwaarts). Een breed pad brengt je na anderhalve km tot aan het eerste uitzichtpunt op 2168m. Hier sta je naast de “monding” van de Glacier d’Argentière

Nu volg je het kleine geaccidenteerde pad parallel met de gletsjer (je kan een breder pad meer “landsinwaarts” nemen, maar dit is opnieuw een breed “bulldozerpad”). Je klimt nu tot de hoogte van de gletsjer zelf tot je er letterlijk naast loopt (waag je niet op de gletsjer – spleten! – maar hou je uiterst rechts).

Het pad eindigt aan het tweede uitzichtpunt (2338m). Volgens onze literatuur moest je hier via laddertjes en ander metaal tot op een rotseilandje in de gletsjer geraken. We hebben er naar gezocht maar niets gevonden… wellicht bestaat het niet meer omdat een gletjser “leeft” en ieder jaar anders is.

Een laatste tip, zelfs op snikhete dagen in de vallei is het daarboven naast de gletsjer frisjes (om het zacht uit te drukken). Een fleece is zeker aan te bevelen!