De Corvara Jacket van Vaude is een supersportieve, nauwsluitende hoody met de nieuwe Polartec Alpha isolatie en stretchy zijpanelen.

De Corvara van Vaude maakt gebruik van de zeer ademende Polartec Alpha isolatie, die harde inspanning in koude temperaturen toelaat: je zweet vindt zijn weg naar buiten dankzij de nieuwe Alpha isolatie, die specifiek gebouwd is om snel zweet door te sturen en luchtig te blijven.

Wat meteen opvalt bij de Vaude Corvara is zijn nauwe sportieve snit. De jas is dan ook specifiek bedoeld voor alpinisten, maar sportieve wandelaars, zeker die die het snel warm hebben, gaan hier heel wat aan hebben. Onder de armen steekt een lang stuk stretch dat loopt van de heup via de oksels tot de pols; dit zorgt voor een uitstekende pasvorm en laat acrobatische bewegingen met alle gemak toe. De mouwen eindigen met zeer aangename stretchy duimlussen die de handpalmen goed bedekken. De vaste capuchon is vrij nauwsluitend, maar zit lekker, en is warm.

De binnenkant van de jas bestaat uit drie grote zones. Dit is één van de voordelen van Polartec Alpha, je kan meerdere materialen verwerken binnen de jas, omdat de isolatie makkelijk te verwerken is. De rug bestaat uit een polyester ventilatiemesh zodat er extra snel vocht kan afgevoerd worden, de stretchy zijkanten bestaan uit een polyester-nylon-elastaan mix, en de overige binnenvoering bestaat uit polyester. De buitenstof is zoals de meeste van deze puffies uit nylon.

De Vaude Corvara jacket won de prestigieuze ISPO prijs in 2013, en het is duidelijk waarom. De jas is het perfecte voorbeeld van wat je met Polartec Alpha kan doen. En de jas is lichter dan Vaude claimt: 453g in plaats van 500g in maat L.

Ultrasportieve en ultravolledige jas voor de zeer actieve gebruikers.

http://www.vaude.com/en-BE/Products/Men/Men-s-Corvara-Jacket-black-XL.html
190 EUR