De moeder van alle puffies, de Patagonia Nano Puff is een populaire, lichtgewicht puffy met 60g PrimaLoft ONE isolatie, ideaal als weerbestendige tussenlaag.

Eigenlijk is dit de grote klassieker, een super dunne makkelijk te layeren puffy, die vooral bedoeld is als fleece alternatief. De voordelen zijn genoegzaam bekend: het kan dankzij zijn 22D polyester stof met de uitstekende Patagonia Deluge DWR behandeling tegen wind en lichte regen.

Daarmee kan je die net zo goed als buitenste laag in de tussenseizoenen dragen, met enkel een t-shirt eronder. Ga je even naar Chamonix in de zomer dan merk je hoe populair dergelijke dunne puffies zijn. Koffies drinken in de kou van de ochtend, of even halt houden op grote hoogte in de schaduw, allemaal momenten waar zo’n puffy prima van pas komt.

Het Nano model hier (302g in vrouwenmaat M, gewogen in plaats van de opgegeven 315g) heeft een volledige rits, in tegenstelling tot de originele Nano Puff Pullover, die maar een half ritsje had, en dienst deed als sweater. De Patagonia Nano collectie is dan ook zeer uitgebreid: je hebt een Vest zonder mouwen, dan de Pullover, deze Jacket, en je eindigt met de Hoody, dus met capuchon. Allemaal maken ze gebruik van PrimaLoft ONE in de lichtere 60g variant. De dikkere Micro reeks heeft een Jacket en Hoody en maakt gebruik van 100g PrimaLoft Sport isolatie. De snit is zo dat je beide lagen kunt layeren.

De snit is vrij ruim, en de armen zijn voldoende breed, wat zorgt voor veel bewegingsvrijheid. Gecombineerd met de aangenaam aanvoelende stof – die nochtans volledig gerecycleerd werd – zorgt dit voor een jas die gewoon lekker zit, en je ook vlug “zomaar” even aantrekt… Er is een reden waarom dit dé klassieker is.

http://www.patagonia.com/eu/enBE/product/womens-nano-puff-jacket?p=84216-0
180 EUR