Lichtgewicht 2 persoons trekkerstent van 1,6kg comfort inbegrepen.

Op Pad publiceerde enkele maanden geleden een test waarin 102 tenten van 45 merken werden gewikt en gewogen, en waarin de Vaude Hogan Ultralight werd verkozen tot lichtste tweepersoons trekkerstent op de markt.

Die willen we ook wel eens aan de tand voelen, dachten we. Beter nog, zei Hike-A-Way – de Belgische invoerder van Vaude – waarom bieden we de bezoekers van Hiking.be niet de kans zo’n Hogan Ultralight te winnen?

Wij hebben al altijd van de mei maand gehouden (zeker nu onze studententijd al een tijdje achter ons ligt)… mooie lentedagen, veel groene blaadjes aan de bomen, je eerste zonnesteek in de nek, lekker lange weekends vol frisse ideeën , … en een kans om een lichtgewicht tent ter waarde van 300 Euro te winnen. It doesn’t get any better than this!

De Hogan Ultralight is met zijn luttele 1600g inderdaad lichtgewicht, maar biedt niettemin veel ruimte. Zo meet de praktisch te benutten ruimte van de binnentent een goede 200cm op 100cm (maximaal 220cm op 120cm). En dan lig je zelfs met 2 personen niet tegen de wand gedrukt.

De tent heeft ook een vestibule, waar je 2 middelgrote rugzakken in kwijt kan. Die vestibule is leuk opgebouwd: deze halfronde constructie heeft vier ritsen, waardoor je de twee stukken zeil die de vestibule vormen in alle mogelijke posities openritsen. Zo kan de ritsen onderaan links en rechts helemaal dichtritsen tot op de grond, maar de bovenste ritsen aan beide kanten wat openritsen zodat er een super grote ventilatie opening ontstaat. Moeilijk uit te leggen, maar zeer ingenieus en praktisch systeem.

De stokken bestaan uit één enkel Y-vormig geheel: een lange centrale pool die in de lengte van de tent loopt, en de twee kortere poolen die vooraan de opening vormen van de tent, en waaraan de vestibule vast hangt. De lange centrale pool loopt in deze richting ook nog enkele centimeters door waardoor er een kleine luifel ontstaat die de voorkant wat beschermt.

De buitentent bestaat uit 40D Polyamid Ripstop 240T en heeft een waterkolom van 3.000mm. Het vloerstuk heeft een grotere waterkolom van 10.000mm.

Het geheel kan makkelijk opgevouwen worden (een hele verademing eigenlijk – want je zet de tent wel op in enkele minuten, maar vaak pruts je een half uur om alles achteraf in de transportzak te krijgen!) en past in een zakje van 56cm op 15cm. Waarvan het leeuwendeel natuurlijk door de Y-vormige stokken ingenomen wordt: geef je partner de stokken (hé het is een tweepersoons tent voor iets), en berg de binnen- en buitentent ergens netjes op in je rugzak. Nihil gewicht en nihil volume. Deze tent laat ik niet thuis!

En jij ook niet op je volgende tocht, want je kan er één winnen! Hoe? Heel eenvoudig, beantwoord onderstaande vraagjes en email – met als titel Vaude Hogan Ultralight – ons je antwoord op info@hiking.be ten laatste op vrijdag 20 mei 2005. Zorg dat je naam, voornaam, email, telefoonnummer en adres duidelijk vermeld staat in de email. De winnaar wordt in de daarop volgende week bekend gemaakt!

Vragen:

  1. Hoeveel woog de Hogan op de weegschaal volgens het artikel in Op Pad?
  2. Wat is het maximum gewicht van de Vaude Ferret III Light, (model 2005)?
  3. Schiftingsvraag: hoe lang duurt het vooraleer Audrey en Mattias de Hogan Ultralight volledig hebben opgezet, inclusief haringen maar wel zonder stormlijnen? De tijd wordt gemeten in minuten, seconden en tienden seconden en start vanaf het moment dat de verpakte tent uit de rugzak wordt genomen.

Wat surfen op de Vaude en Hike-A-Way website kan zeker geen kwaad! Veel geluk!

Personen 2
Min. gewicht 1.440g
Max. gewicht 1.700g
Packsize 56 x 15 cm
Uitrusting 1 ingang, 1 vestibule

Buitentent 40D Polyamid Ripstop 240T both side siliconized 3.000mm
Binnentent 30D Polyester Ripstop 285T
Vloer 40D Polyamid Ripstop 240T laminated 10.000mm
Stokken Al 7001 T6; 9,8mm

Vaude

www.vaude.de

Hike-A-Way
www.hikeaway.be