Crux is een klein Europees outdoor merk met nu een aantal zeer functionele, compromisloze producten, zoals de waterdichte eVent donsjassen en slaapzakken. Hier stellen we jullie de RK30 voor, een bijzonder sterke, licht en uiterste functionele rugzak voor alpinisme.

Crux: “De rugzakken van Crux zijn speciaal ontworpen voor alpine beklimmingen. Het is ons doel om voor alpinisten de meest ideale rugzak te ontwikkelen.”

Alpinisten hebben hun rugzak mee omdat ze er materiaal in stoppen. De rugzak op zich is geen doel en kan eerder een last betekenen. Het opzet van de Crux rugzakken is erg eenvoudig.

1) Maak ze zo sterk mogelijk zodat onderweg – zelfs na jaren gebruik – geen problemen optreden. Daarom zijn er geen
naden op de rugzak en gebruiken we een oersterkmix van Kevlar en Cordura. Deze rugzak is bovendien totaal regendicht.

2) Maak de rugzak zo licht mogelijk. De meeste rugzakken van deze grootte en klasse wegen meer dan 1kg. De RK30 weegt amper 840 gram. Het lage gewicht bekomen we door verregaande vereenvoudiging. We plaatsen alleen dat op de rugzak wat functioneel nodig is om jouw beklimming comfortabel te laten verlopen. De “zware” zijbandjes zijn vervangen door ultralicht vriesvast Dyneema touw.

3) Maak de rugzak zo functioneel mogelijk. Dit is een alpine rugzak voor het zware gebruik. Natuurlijk is er plaats voor twee ijsbijlen. De rugzak kan worden bediend met handschoenen aan. Langs de buitenkant zit een handig waterdicht vakje voor bril en kleine accessoires. De rugzak wordt afgesloten met een waterdicht rol sluiting. Voor de rest is zowat alles weggelaten wat niet nodig is.

Voorlopig bestaat er slechts één model: de RK30. Het is de opvolger van de vrij legendarische AK30. Crux heeft er jaren aan gewerkt. De grotere AK40 zit nog in het prototype stadium.

Waterdicht? Ja, maar niet onderdompelbaar. Dan zou langs de rolsluiting langzaam vocht binnenkomen. Voor de rest zijn alle naden gelast.

Crux RK30
– Voor zwaar alpine gebruik.
– 1 maat – 1 kleur – 1 model.
– Amper 840 gram.
– Waterdicht.
– Ultra robuust – het materiaal werd speciaal voor Crux ontwikkeld.

Meer info: info@outdoordreams.be