Sentier des Roches is veruit de bekendste wandeling van de Vogezen. Het is een avontuurlijk maar goed onderhouden en beveiligd traject; de wandelpaden in de Vogezen zijn dan ook de oudste van Frankrijk.

Je vertrekt van aan de Col de la Schlucht. Parkeergelegenheid genoeg. Je stapt enkele tientallen meters richting Munster, om dan rechts in te draaien en in het bos af te dalen. Het bospad begint de eerste meters braafjes, maar wordt dan lekker geaccidenteerd. Op de pittigste plaatsen zijn kabel voorzien.

Na een paar leuke passages kom je aan een picknicktafel die half boven de afgrond zweeft. Het perfecte moment voor een pause, maar let hier wel even op kinderen.

Halverwege moet je door een gat in de rots. Met een beetje verbeelding kan je dit een “grotje” noemen (dit gaan mijn vrienden speleologen graag horen).

De Sentier des Roches passeert onder Les Trois Fours, waar de CAF een uistekende refuge uitbaadt. Deze refuge is voor iedereen toegangelijk (dus ook niet-leden) en is de ideale overnachtingsplaats voor degene die op zoek zijn naar de “bergsfeer”.

Op het einde van de Sentier des Roches wordt het pad weer wat makkelijker. Je komt aan in het dal onderaan de Martinswand. Dit is het Frankental.

Hier kan je kiezen, je stapt het dal in tot tegen de Martinswand en je beklimt de helling (wat wel een gevaarlijke onderneming is, zeker als het nat is of er sneeuw ligt), of je neemt het bospad rechts van het dal (zoals wij) dat via een paar brede zigzags tot boven het dal rijkt.

Daarboven stap je richting Les Trois Fours door wat bos en veldwegen. Het is hooguit een paar honderd meter. Je kruist de weg naar de refuge en je stapt het bos in richting Col de la Schlucht. Als je rechts genoeg aanhoudt, dan wandel je naast de ravijn en dus net boven het pad waar je voorheen liep (vele tientallen meters dieper).

Het pad draait weg van de ravijn en je komt terug aan de parking van Col de la Schlucht. Een prachtige avontuurlijke wandeling die je in een halve dag makkelijk kan stappen.