Het zicht vanuit het hoog gelegen Rochehaut op het idyllische dorpje Frahan aan de Semois behoort zonder meer tot het mooiste en bekendste wat de Ardennen ons te bieden heeft.

Een crête (hannekam in het Frans) is een heuvelrug. En een heuvelrug staat steeds garant voor avontuurlijke wandelingen. Ook bij Les Crêtes de Frahan, die zijn naam alle eer aandoet.

Frahan is een klein typisch Ardens dorp, knus genesteld in één van de vele meanders van de Semois én gelegen in de schaduw van het hoge Rochehaut.

Je bereikt het dan ook niet zo gemakkelijk met de wagen. Hiervoor moet je eerst Rochehaut rijden, vandaar een mooie kronkelende weg naar Poupehan volgen en in Poupehan richting Frahan rijden. Als je het weet kan je niet missen 😉

Parkeergelegenheid is er niet echt in Frahan. Daarvoor is het te klein, parkeer je wagen dus maar ergens aan de kant van de weg. Gelukkig is hier geen massa tourisme en vind je makkelijk een plaatsje.

De wandeling begint in de buurt van het kerkje. Zoek daar naar de wijzers. Je moet enkele meters verder precies iemand zijn tuin doorwandelen (jaja, dit is de juiste weg). Je stijgt enkele meters, het pad draait dan naar de andere kant van de crête en zo stijg je zigzaggend naar boven, het bos in en naar het eerste uitzichtpunt.

Als je nu al buiten adem bent, dan hebben we een troost voor je: dit was de enige klim. De rest van de wandeling is spelen op de crêtes.

De wandeling volgt nu gewoon de crêtes. Hier en daar is een uitzichtpunt, enkele plaatsen hebben een klinkende namen en je komt een enkel laddertje tegen. Een aangenaam avontuurlijk traject dat iedereen gemakkelijk aankan.

Na het laatste uitzichtpunt daalt de weg en kom je in een soort dal terecht waar je verschillende kanten opkan. Hier sla je rechts af en keer je dalend terug van waar je komt. Je stapt het bos door tot aan een weide, die je oversteekt en zo via een veldweg kom je terug aan in Frahan.

Crêtes de Frahan vanuit Rochehaut en terug via een pittige, alternatieve weg.

De wandeling kan hier gedownload worden in verschillende formaten.