De Strata Jacket van Rab is een relaxe puffy in de typisch uitstekende Rab snit met de nieuwe Polartec Alpha isolatie en Pertex buitenstof.

De Strata van Rab maakt gebruik van de zeer ademende Polartec Alpha isolatie, die harde inspanning in koude temperaturen toelaat: je zweet vindt zijn weg naar buiten dankzij de nieuwe Alpha isolatie, die specifiek gebouwd is snel zweet door te sturen, en luchtig te blijven.

De Strata Jacket heeft de typische Rab snit, die uitstekend past bij langere mensen. Aangenaam lange mouwen, en een look die dicht aanleunt bij de Vapour-Rise jacket: bedriegend eenvoudig, heel weinig stiksels, en een vrij relaxe fit. De buitenkant bestaat dan ook uit het geliefde Pertex – de Pertex Microlight 20D variant, die bescherming biedt tegen wind en water (afstotend, niet dicht) zonder volledig winddicht te zijn, en dus een luchtstroom toelaat die het zweet extra snel naar buiten laat. Een ideale mix dus met de Polartec Alpha voering omdat het hele idee achter Alpha net optimaal zweet doorvoeren is.

De binnenkant is ook bij deze jas geoptimaliseerd naar warmte ontwikkeling: verschillende materialen op verschillende plekken. Onder de armen en aan de polsen vinden we een piepklein stukje Vapour-Rise Lite terug, zonder Alpha isolatie op die plekken, om die zo slank mogelijk te houden. Op andere plekken, zoals bijvoorbeeld de heup, die het zwaarder te verduren krijgen, zijn er nylon inzetstukken met Alpha. De overige stukken zijn dan weer op ventilatie afgestemd met polyester mesh met daarachter Alpha.

De jas weegt meer dan zijn opgegeven 370g in maat L, namelijk 427g op onze weegschaal, maar dat maakt de Strata nog steeds 36g lichter dan de Vaude Corvara, dankzij de lichte en uitstekende Pertex maar ook door de afwezigheid van stretchpannels. Naast een Jacket hebben ze ook een Vest model zonder mouwen en een Hoodie model met capuchon.

Pertex en Polartec Alpha, a match made in heaven!

http://rab.uk.com/products/mens-clothing/synthetic-fill/strata-jacket.html
180 EUR