Een ruime lichtgewicht tent voor 2 personen. Makkelijk en snel op te zetten dankzij de speciale Mark constructie. Een handig ophangsysteem met spanningsregelaar te bedienen van binnenin de tent. Ideaal in geval van hevige regen of plotse storm. De binnen- en buitentent zijn apart van elkaar op te zetten.

De Mark 2P heeft een silicone coating aan de buitenkant voor extra UV bescherming, een PU gecoate binnenkant met taping en een gelamineerde vloer met een waterkolom van 10.000 mm.

De binnentent is voorzien van het Vaude inner tent mapping systeem. Uit tests in het labo is gebleken dat dankzij dit systeem de warme lucht beter geleid wordt naar de ventilatieopeningen, dat het de waterdamp naar buiten vlot doorlaat en dat het condensatie niet laat doorsijpelen.

De tent weegt 2,5 kg en heeft een ruime ingang, ideaal voor extra opbergruimte.

De Mark 2P is een vier seizoenen tent uit de hybride reeks. Hybride tenten verenigen de voordelen van verschillende klassieke tentvormen (noktenten, iglotenten, tunneltenten, etc) in één. De Mark reeks neemt als basis een tunnel tent maar voegt een extra boog toe in de nok, met als resultaat meer ruimte en betere windstabiliteit.
De Mark tenten zijn eenvoudig te bouwen en geschikt voor alle activiteiten in de bergen. Elastisch touw wordt simpelweg rond de bogen gevouwen. Zelfs beginners kunnen de tent onder de 3 minuten bouwen.

Verder zijn binnen- en buitentent onderdaan aan elkaar verbonden door een drukknoop waardoor ze samen of apart opgezet worden. De ventilatie kan volledig aangepast worden via instelbare ventilatiegaten. Aan de binnenkant is een lijn voorzien om de tent extra aan te spannen bij regen of wind. En er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe, strakke gepatendeerde waterdichte rits die niet kan happeren.

Specs
Mark 2P
Capaciteit: 2 personen
Gewicht: 2500 g
Materiaal buitentent: 100% Polyamide 40D 240T Ripstop Silicone / Polyurethane coated 3000 mm
Materiaal binnentent: 100% Polyester 30D Ripstop 285T / 15D Micro Ripstop
Materiaal grondzeil: 100% Polyamide 40D 240T Ripstop, laminated 10.000 mm
Palen: DAC
Seizoenen: 4
Pakmaat: 60x21cm
Bogen: Al 7001 T6 11mm / 10,2mm

Adviesverkoopprijs: 500 euro