Met onze trouwe viervoeten op trektocht terwijl mevrouw De Wit zelf haar eigen rugzak draagt!

Voor vele hondenliefhebbers is het een droom: een trektocht met de hond. Alleen betekent dit dat je alle spullen die je hond nodig heeft nog extra moet dragen. En vooral het extra water voor één persoon… euch hond… kan snel doorwegen. Vandaar dat Ruffwear jaren geleden begon aan de ontwikkeling van een échte rugzak voor honden. Niet zomaar eventjes iets dat snel in elkaar geknutseld werd, maar een heuse rugzak met een afwerking en aandacht voor detail die trots naast de allerbeste “mensen” rugzakken mag staan.

Het systeem zit ingenieus in elkaar. Een apart harnas waarop een soort zadeltas gemonteerd wordt via buckles. Die tassen zijn aan beide kanten identiek waardoor ze mooi in evenwicht hangen. Iedere zak heeft drie aparte vakken met waterdichte ritsen en telkens één 1L waterzak.

Het bovenste vakje is voor kleine spullen, het middelste vak is het grootste, daar binnenin is nog een aparte waterzaksleuf voorzien, net zoals in de “mensen” rugzakken, en het onderste vak is voor medium sized spullen, en daar steken ook nog eens de compressieriemen in.

De bovenkant van de zadeltas is gemaakt van mesh en is anatomisch gevormd zodat het prettig dragen is voor de hond. Let wel, size matters! Je moet correct je hond’s borstomtrek opmeten en de juiste maat S / M / L kiezen. Zie Ruffwear’s website voor de exacte afmetingen.

Zonder de zadeltas krijg je eigenlijk een stevig uit de kluiten gewassen (klim)harnas. Dit is nagenoeg identiek aan hun apart product “Web Master Harnass”. De Palisades Pack is dus eigenlijk twee Ruffwear producten in één.

Het harnass heeft een superstevig handvat – dat ook bereikbaar is als de zadeltassen erop liggen – zodat je makkelijk de hond over een hindernis heen kan tillen, en kan perfect los van de rugzak gebruikt worden als een comfortabel wandelharnas. Naast het handvat heb je ook nog een stevige metalen ring om je hond aan te riemen.

Veel mensen kopen sowieso al een harnas voor hun hond. Met de Palisades Pack schaf je je meteen ook een rugzak aan. Ideaal voor trektochten maar ook voor dagwandelingen bij hete temperaturen zoals nu, zodat er altijd voldoende water mee is voor de hond. Mevrouw De Wit vond het alvast heel leuk!

Verkrijgbaar in de dierenspeciaalzaak.
http://www.ruffwear.com/Palisades-Pack_2